Maa on niin kaunis

”Maa on niin kaunis kirkas Luojan taivas ihana on sielujen toiviotie…” Tämä kaunis laulu alkoi soida mielessäni uudenvuoden aattona ja lähettelin sitä kavereilleni uudenvuoden tervehdyksissä. Olin juuri tehnyt pari lenkkiä peltolatua ja kaikki ympärillä oli niin kaunista, pehmeää vitivalkoista lunta puiden oksilla ja luistokin ladussa hyvä. Olo oli euforinen liikunnan jälkeen.

Uutenavuotena on hyvä tehdä inventaariota elämästä, mitä vanha vuosi on opettanut ja minkä ei enää haluaisi jatkuvan uuteen vuoteen. On asioita joita et voi muuttaa, mutta myös paljon sellaista, jota voit ja pitäisikin muuttaa. Voit tehdä myös suunnitelman ja tavoitteet vuodeksi eteenpäin, mitä hyvää haluaisit itsellesi ja mistä huonosta tavasta haluat luopua. Tyytyväinen ja hyväntuulinen ihminen on myös mukava läheisilleen.

Ole myös armollinen itsellesi, hidasta ja kevennä työtaakkaasi. Työstä pitäisi nauttia, silloin siitä saa parhaan tuloksen ja iloa itselleen sekä toisille. Voit myös aloittaa uuden hoitomuodon, joka rentouttaa ja pitää yllä hyvinvointia ja terveyttä.

Jos haluat parantaa ruokailutottumuksiasi kannattaa aloittaa pienestä vaikkapa sairaanhoitaja Nina Sarellin 50:50 dieetillä, jossa voi syödä kaikkea kunhan korvaa toisen puolikkaan terveellisellä ruualla esim. jos syö munkin niin syö myös omenan jne. Punaisen lihan voit korvata raejuustolla, kanalla tai kalalla ja lisää vielä kasviksia kourallinen joka aterialle.

Voit myös aloittaa uuden harrastuksen tai mielellään uuden liikuntaharrastuksen. Jos et ole aikaisemmin liikkunut aloitus on varmaan vaikeaa ja tarvitsetkin paljon tahdonvoimaa ja kenties kaverin, jonka kanssa käydä lenkillä tai muussa harrastuksessa. Harrastuksen ja liikunnan tarkoituksena on tuoda sinulle iloa eikä olla ikävää pakkopullaa.

Maailmantilanne näyttää aika huolestuttavalta ja jo lähellämme  Euroopassa kuohuu. Tulevaisuus ei näytä erityisen valoisalta, monenlaiset uhkat vaanivat. Jokainen voi kuitenkin omalla asenteellaan ja pienillä teoillaan olla parantamassa maailmaa. Kaikki viha ja sota lähtee loppujenlopuksi sydämestä kuten myös rakkaus ja positiivisuus.

”Maa on niin kaunis,” miksi siis pilaisimme sitä sotimalla, riitelemällä, tuhlaamalla luonnonvaroja ja saastuttamalla maapalloamme. Hyvää alkanutta vuotta!