Taustaa

Perustin Irman vyöhyketerapian 2012 vuoden alussa.

Aloitin opiskelun vyöhyketerapeutiksi vuonna 2009 toimittuani farmaseuttina yli kolmekymmentä vuotta. Olin joutunut sydänleikkaukseen, mikä sai minut miettimään uudelleen elämänarvojani. Päätin jättää kiireisen farmaseutin työn ja toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni luontaishoitajana. Päätöstäni vahvisti myös se, että sain itse apua vyöhyketerapiasta toipilaana ollessani.

Opiskelin ensin perinteistä jäsenkorjausta Tuusulassa. Vyöhyketerapeutiksi valmistuin huhtikuussa 2011 koulutuskeskus Donostiasta ja tammikuussa 2015 suoritin diplomivyöhyketerapeutin tutkinnon Helsingissä.

Terveet elämäntavat ovat mielestäni tärkein edellytys hyvinvoinnille, minkä sain nähdä jo farmaseutin työssä. Lääkkeetkään eivät tee ihmeitä, jos ei muuta elämäntapojaan. Apteekissa näin myös kuinka paljon ihmiset käyttävät särkylääkkeitä ja miten vakavia seurauksia sillä voi olla. Vyöhyketerapia on lääkehoitoa luonnollisempi ja pehmeämpi hoitokeino. Farmaseuttina erikoistuin myös sydänasiantuntijaksi. Sydänkoulutuksessa korostettiin oikeaa ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja. Elämäntavoissa riittää jo pieni muutos, esim. muutaman kilon pudotus tai hyötyliikunta. Vyöhyketerapia voi auttaa löytämään henkisen ja fyysisen tasapainon sekä antaa voimia elämäntapamuutokseen.

Myös erilaiset käsityöt ovat olleet rakas harrastukseni jo lapsesta asti. Teen myyntiin lähinnä lahjatavaroita: kortteja, pieniä neuleita, virkkaustöitä, ompelutöitä ja tauluja.