Tie onneen

”Vapauta sydämesi vihasta, mielesi huolista. Elä yksinkertaisesti, vaadi vähän, anna paljon. Täytä elämäsi rakkaudella. Kylvä auringonpaistetta. Unohda itsesi, ajattele muita. Tee kuten toivoisit itsellesi tehtävän”,

– Norman Vincent Peale

Tämä viisaus on hoitolani seinällä. Sain sen aikoinaan Imatrankosken neuvolasta, josta opettelin sen ulkoa odotussalissa.

Jos me osaisimme toimia näin, niin ihmisillä ei olisi riitoja eikä sotia ja kaikki toimisi moitteettomasti. Viisaudet ovat hyviä ohjeita, joita meidän täytyy aina välillä lueskella ja muistuttaa mieliimme, kun vaikeudet koettelevat. Usein kun on vaikeuksia, niin toisen auttaminen saattaa tuoda hyvän mielen myös itselle.

Me hoitajat tiedämme, että kun hoito tehoaa niin hoidettava on tyytyväinen ja ilmaisee kiitollisuutensa, josta myös hoitaja saa osansa. Energia virtaa aina johonkin – ihmisestä toiseen. Tiedämme myös ihmisiä, jotka saavat meidät ihan väsyksiin puhumalla jatkuvasti tai valittamalla.

Jokainen voi miettiä mielessään, mikä tekee onnelliseksi. Mitä tekisi, jos ei olisi mitään rajoitteita ja saisi valita vapaasti? Kirjoita asiat ihan paperille tai laita kuva jääkaapin oveen muistutukseksi toiveestasi.