Pihkavoide

Tutustuin pihkavoiteeseen sattumalta viime keväänä, kun sain vahvaa itseteyhtyä pihkavoidetta lahjaksi tutultani. Tähän mennessä olen käyttänyt sitä mitä erilaisempiin vaivoihin. Tänä kesänä pihkavoide  on ollut meille tarpeellinen mm. remonttihommissa. Kynsivallini tulehtuivat sementin ja kalkin ansiosta, siitä huolimatta, että käytin suojakäsineitä. Jouduin pesemään paljon käsiä ja se myös kuivatti ihoa. Olenkin laittanut pihkavoidetta erilaisiin ihottumiin, hyönteisten pistoihin ja ihotulehduksiin, ja apu on tullut todella nopeasti. Iholleni päässyt punkki myös tulehdutti ihooni kovan patin ja sekin suli voiteen ansiosta nopeasti pois. Voidetta ei tavitse samaan paikkaan montaa kertaa laittaa, kun vaiva jo paranee. Pihkaviode on myös erittäin riittoisaa, sitä ei tarvitse laittaa paljon. Mihin olisinkaan joutunut ilman pihkasalvaa kaikkine ihovaurioineni, kun oli vielä kaiken lisäksi mätäkuu.

Pihkavoidetta on tutkittu eri puolilla maailmaa ja se on todettu tehokkaaksi – sitä käytetään sairaaloissakin. Opiskellessani jäsenkorjaajaksi silloinnen opettajani oli myös tehnyt pihkavoidetta. Silloin ensimmäisen kerran tutustuin tähän ihmetuotteeseen. Siitä asti olen aikonut myös itse valmistaa salvaa, mutta  se on  jäänyt vain aikomuksen tasolle. Nyt aion kyllä valmistaa viimeistään silloin, kun lahjaksi saamani voide loppuu.

Taas kerran puhdas luonnontuote on osoittanut ylivoimaisuutensa. Suosittelen lämpimästi pihkasalvaa erilaisiin ihovaurioihin.